Mi otthonunk irodalmi és képzőművészeti pályázat

Színnel, szóval Bács-Kiskun


A fiatal korosztály számára napjainkban egyre inkább ismeretlenné válik a helyi identitás, a közösségi kohézió fogalma. Bács-Kiskun megyében különösen fontosnak tartjuk, hogy lakosságunkat megtartsuk, és számukra a helyben legkedvezőbb életfeltételek biztosításához hozzájáruljunk. Hisszük, hogy ebben a munkában az identitás erősítése az egyik legfontosabb eszköz lehet.

Ehhez az eszközhöz kínál kiváló lehetőséget „A MI OTTHONUNK” program, mellyel a 10-50 éves korosztályt szólítjuk meg. Célunk, hogy a megyénkben élőknek a képzőművészet és az irodalom világán, valamint az alkotói folyamatokon keresztül tegyük közelebbivé, megfoghatóbbá a helyi identitás fogalmát.

„A MI OTTHONUNK” programban versenyt hirdetünk a fent említett (10-50 év) korosztály számra három korcsoportban és két kategóriában (irodalom, képzőművészet). Irodalom kategóriában blog, esszé és vers, képzőművészet kategóriában pedig festmény készítésével lehet nevezni. E munkafolyamat kapcsán azt kívánjuk elérni, hogy a pályázatot benyújtók az alkotói munka során kutassák fel megyénk látnivalóit, értékeit, leljék fel azokat a nevezetességeket, programokat melyek miatt igazán otthon érzik itt magukat, s vessék papírra érzéseiket, gondolataikat.  A beérkezett pályamunkák közül a szakmai zsűri döntése alapján kerülnek ki a győztesek. Mindkét kategóriában, és mindegyik korosztályban három díjazott lesz. A díjazottak munkáiból egy kiadványt készítünk, melyet megyei és adott konzorciumi szinten is szeretnénk népszerűsíteni. A kiadvány kialakítása során az egységességre és az egyediségre egyaránt igyekszünk törekedni, de a legfőbb cél egy üzenet átadása, az alábbi kérdés megválaszolásával: Miért jó Bács-Kiskun megyében élni?

Úgy gondoljuk, hogy az irodalom és a képzőművészet remek kifejezőeszköz, így nagyszerű lehetőség arra, hogy a térségben elő gyerekek és felnőttek így mutassák meg, hogyan érzik magukat itt, Bács-Kiskun megyében, milyen impulzusok érik, s mit tud ezekből elraktározni magának.

Fontos, hogy a pályázók lakóhellyel rendelkezzenek az alábbi települések valamelyikén: Kiskunmajsa, Csólyospálos, Kömpöc, Szank, Móricgát, Jászszentlászló, Bugac, Bugacpusztaháza.

Korcsoportok: 10-14 év, 15-18 év, 19- 50 év

A pályázat benyújtási határideje: 2018. december 7.

A teljes pályázati felhívás itt érhető el: : http://www.bacskiskun.hu/onkormanyzat/projektjeink/mi-otthonunk-irodalmi-es-kepzomuveszeti-palyazat


Bővebb információ: Debreceni Vanda
debreceni.vanda@bacskiskun.hu
+36 30 225-3316


Vissza