Téli rezsicsökkentés

A Kormány július 25-én tartott ülésén kormányhatározatot fogadott el arról, hogy a kiépített gázhálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtők is meg fogják kapni a téli rezsicsökkentést.


Az igényeket a Belügyminisztérium októberben összegzi és a kormány elé terjeszti, majd átutalja a szükséges forrást az önkormányzatoknak. 
Az önkormányzatok gondoskodnak a háztartásonként 12 ezer forint értékű tüzelőanyag biztosításáról. Az igénylők a téli fűtési szezonban vehetik majd át a tüzelőanyagot.

Csak az kaphat támogatást, aki eddig még nem részesült a téli rezsicsökkentésben, és erről az igénylőnek büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozatot is kell tennie.

A Kormány döntésének meghozatalában fontos volt az a figyelemfelhívó levél, amit a választókerület polgármesterei közösen írtak alá és juttattak el Pintér Sándor belügyminiszterhez és Lezsák Sándor országgyűlési képviselőhöz, jelezve benne a teljeskörűség szükségességét.

A téli rezsicsökkentésben nem részesült, gáz-, vagy távhő-szolgáltatási szerződéssel nem rendelkező háztartások részére, a következő elvek szerint történik az igénybejelentés:

  • háztartás alatt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdés f) pontja alapján az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakó hellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közösségét kell érteni,
  • az igénybejelentés végső határideje: 2018. október 15.
  • az igénybejelentés feltétele annak tudomásul vétele a bejelentő részéről, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása korábban nem részesült rezsicsökkentésben,
  • a természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik, a támogatás nem fedezi az egyéb, például szállítási, darabolási költségeket.

 

Az igénybejelentéshez szükséges nyomtatvány a Kiskunmajsai Polgármesteri Hivatalban személyesen átvehető, valamint a kiskunmajsa.hu honlapról letölthető.
A nyomtatványt megtalálják majd a Majsai Közlöny szeptember közepén megjelenő lapszámában is.


Vissza